Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιέρρα Λεόνε
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάρτιος - Απρίλιος 2016

 

1Στο Ιεραποστολικό μας έργο στη Σιέρρα Λεόνε βοήθησαν και βοηθούν ομογενείς από την Αυστραλία, την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα.

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύουμε και για τη σίτιση των παιδιών των σχολείων της Ιεραποστολής, πολλά εκ των οποίων είναι ορφανά, γιατί έχουν χάσει τους γονείς τους κατά τη διάρκεια της επιδημίας «έμπολα». Κύριος στόχος μας είναι να αναλάβουμε τη φροντίδα τους, καθώς ζουν με συγγενείς τους, που συνήθως αδιαφορούν γι’ αυτά.

Σήμερα η Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Σιέρρα Λεόνε, στα πλαίσια του κοινωνικοανθρωπιστικού έργου που επιτελεί, ανέγειρε δύο μεγάλα σύγχρονα Ορφανοτροφεία, το ένα εκ των οποίων θεμελιώθηκε τον Ιούνιο του 2015 κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Γουϊνέας κ. Γεώργιου. Στους χώρους τους θα παρέχεται στέγη, τροφή και μόρφωση σε ορφανά παιδιά ηλικίας 3-16 ετών και θα φροντίζουμε με κάθε τρόπο για το μέλλον τους.

Αγαπητοί μας αδελφοί, σας ευχαριστούμε πάλιν και πολλάκις εκ βάθους καρδίας για τη συνδρομή σας στον αγώνα αυτό της αντιμετώπισης της θανατηφόρου επιδημίας του «έμπολα». Με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας στήριξη καταφέραμε να νικήσουμε.

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, σελ. 544, Αρ. Τευχ. 103

2