Εγκαίνια του ναού της Αγ. Βαρβάρας στην Κινσάσα του Κογκό
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2021

 

Εγκαίνια του ναού της Αγ. Βαρβάρας στην Κινσάσα του Κογκό

F1
Κατάθεση των Αγίων Λειψάνων

Ο Ναός της Αγ. Βαρβάρας στην Κινσάσα του Κογκό κτίστηκε με δωρεές ευλαβών πιστών από την Ελλάδα και με την αυτοπρόσωπη επιστασία του αειμνήστου Μητροπολίτη Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου.

Στην τελετή των Εγκαινίων παρευρέθηκε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κατάνγκας, κ. Θεοδόσιος, ο οποίος και μίλησε κατά τη θεία λειτουργία, κατόπιν παρακλήσεως του οικείου Μητροπολίτη κ. Νικηφόρου.

Έψαλλαν οι νέοι της Ενορίας της Αγίας Βαρβάρας και οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής «’Αγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου του Κογκό.

Πριν από το τέλος της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος και όλος ο λαός γονάτισαν, προσευχήθηκαν και παρακάλεσαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα, να πρεσβεύει στον Θεό να απαλλάξει τον κόσμο από την πανδημία.

Μετά το τέλος των Εγκαινίων και της Θείας Λειτουργίας, οι νέοι της ενορίας παρουσίασαν εορταστική εκδήλωση και οι κυρίες της ενορίας παρέδωσαν τράπεζα σε όλους τους πιστούς.

(«Πάντα τα Έθνη», Ιαν.-Φεβ. 2021)

F2
Ανάγνωση σχεδίων Εκκλησιών

F3Η Εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top