BOHΘEIA ΣTOYΣ ΛAOYΣ H OPΘOΔOΞH IEPAΠOΣTOΛH (Ταϊβάν)
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Φεβρουάριος - Μάρτιος 2022

 

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

H OPΘOΔOΞH IEPAΠOΣTOΛH
(Ταϊβάν)

F1

Στιγμιότυπα από τις βαπτίσεις

Ήταν μεγάλη η συγκίνησή μας, όταν ο Ανδρέας και η Λυδία με τα παιδιά τους Kevin, Αιμιλία και Γουίλιαμ ήρθαν για πρώτη φορά να γνωρίσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ήρθαν και παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και μετά κάθισαν, όπως συνηθίζουμε όλοι μαζί, για την τράπεζα της αγάπης.

Ο Ανδρέας και η Λυδία ζήτησαν αργότερα, όταν πλέον είχαμε μιλήσει για την Ορθοδοξία, για να γίνουν μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Δεν περιγράφεται η χαρά που νιώσαμε την ημέρα της βάπτισης. Από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζουν να έρχονται ανελλιπώς τις Κυριακές και τις Τετάρτες με τα παιδιά τους. Η Πελαγία πάντα φροντίζει και απασχολεί τα παιδάκια τα οποία χαίρονται πάρα πολύ μαζί της, διότι τα γλυκαίνει, εκτός από ιστοριούλες και με σοκολάτες. Ευχόμαστε ο Ανδρέας αργότερα να αξιωθεί και στο Μυστήριο της Ιεροσύνης.


Ο π. Ιωνάς την περίοδο του κορονοϊού υποχρεώθηκε να ενημερώσει τους πιστούς να μη συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής. Αυτούς που ήθελαν να κοινωνήσουν τους παρακάλεσε να περιμένουν με τις οικογένειές τους στο κοντινό πάρκο. Πράγματι, με δάκρυα στα μάτια τους κοινώνησε το σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας. Πόσο δύσκολο είναι στ’ αλήθεια να βιώνεις τέτοιες εμπειρίες.

 

Ο πατέρας Ιωνάς μας παρακαλεί να προσευχόμαστε για τους νέους κινέζους πιστούς στην Ταιβάν.

 

(Σημείωση Συντάκτη: η Αδελφότητά μας από πολλών ετών παρακολουθεί το έργο του π. Ιωνά και προσεύχεται συστηματικά υπέρ αυτού).

 

F2

Η οικογένεια του Ανδρέα και της Λυδίας με τα παιδιά τους


F3

Σώμα και αίμα Χριστού

 
 
 
 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top