Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΑΪΡΟΜΠΙ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιούλιος - Αύγουστος 2022

 

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
H OPΘOΔOΞH IEPAΠOΣTOΛH

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΑΪΡΟΜΠΙ
Από Την Ιστορία Της Εξωτερικής Ιεραποστολής

Διασχίζοντας με Από την ιστορία της εξωτερικής ιεραποστολής γνωρίζουμε πως η Κένυα ήταν το κέντρο και η απαρχή μαζί με την Ουγκάντα. Δίπλα από κάθε Δημοτικό ή Γυμνάσιο υπάρχει Ορθόδοξος Ναός που τους φιλοξενεί παράλληλα με τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα. Εδώ η Εκκλησία αγωνίζεται να μορφώσει τα παιδιά και να τους κάνει να νιώθουν ότι βρίσκονται στο σπίτι τους.


Τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκη βοήθειας γιατί πεινούν και χρειάζονται να φάνε. Ένα απλό φαγητό κάθε μέρα θα ήταν αρκετό γι’ αυτά.

 

Το δημοτικό σχολείο με 700 μαθητές και μαθήτριες έχει τις ανάγκες του. Όταν ήρθαμε έτρεξαν να μας υποδεχτούν αφού είδαν το αυτοκίνητο να μπαίνει στο χώρο τους. Μόλις άνοιξα την πόρτα και βγήκα έξω, άρχισαν να τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Φοβήθηκαν όταν είδαν το πρόσωπό μου και τη μακριά γενειάδα μου. Πού να δουν λευκό σ’ αυτήν την περιοχή.

 

Και όμως άσχετα από τις δύσκολες συνθήκες μορφώνονται. Έρχονται και φεύγουν καθημερινά με τα πόδια αρκετά χιλιόμετρα. Δεν παύουν να ζητούν επίμονα λίγο φαγητό. Αν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα στα παιδάκια αυτά να πεινούν και να μην μπορούν να μορφωθούν.

 

† Ο Ναϊρόμπι Μακάριος

 

F2


Υποδοχή επισκόπου


F2


Με τις γυναίκες των Τουρκάνα

 

F2


Διανομή συσσιτίου