Τα Δώρα
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Μάιος - Ιούνιος 2018

 

Τα Δώρα

gifts

Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα μακρινό χωριό ζούσε μια φτωχή γυναίκα. Ήταν υπηρέτρια στην αυλή του βασιλιά για να μπορεί να κερδίζει κάποια χρήματα. Είχε κι ένα μικρό γιο που πήγαινε στο σχολείο και μάλιστα ήταν καλός μαθητής. Κάποια μέρα όμως το παιδί της αρρώστησε σοβαρά και επειδή ήταν πολύ αδύνατο η μάνα του φώναξε το γιατρό.

Ο γιατρός εξέτασε το μικρό παιδάκι και καθησύχασε τη μητέρα του. Τη συμβούλεψε όμως το μικρό παιδάκι να τρέφεται κανονικά και να του μαγειρεύει κρεατάκι για να μπορέσει να δυναμώσει και να ξεπεράσει την αδυναμία του. Τότε η μάνα εκείνη καταστενοχωρημένη σκεφτόταν με ποιο τρόπο θα μπορούσε να βρει τα χρήματα.

Την επόμενη μέρα, καθώς πήγαινε για να δουλέψει στο παλάτι του βασιλιά, πέρασε από ένα κατάστημα. Είδε εκεί ένα σωρό καλούδια που θα ήθελε να τα αγοράσει για το μικρό άρρωστο αγοράκι της.

- Αχ και να είχα λίγα από δαύτα, σκέφτηκε. Πλησίασε τότε κάποιον και τον ρώτησε πόσο κόστιζαν μερικά από εκείνα τα πράγματα, για να τα αγόραζε.

- Δεν υπάρχει τίποτα για πούλημα κυρά μου, της απάντησε τότε εκείνος και την έδιωξε.

Την επόμενη μέρα η γυναίκα πλησίασε κάποιον άλλον και πάλι τον ξαναρώτησε, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Την τρίτη μέρα, την έδιωξαν εκνευρισμένοι.

Άκουσε όμως τη φασαρία η κόρη του βασιλιά και βγήκε για να ρωτήσει τι συμβαίνει. Οι υπάλληλοι της εξήγησαν και τότε εκείνη στράφηκε στη γυναίκα και της λέει:

Ο πατέρας μου είναι βασιλιάς και όχι έμπορος. Δεν πουλά, μπορεί όμως να σου χαρίσει κάτι αν του ζητήσεις. Ζήτησέ το και θα το πάρεις.

Έτσι ακριβώς έγινε καλά μου παιδιά. Η γυναίκα εκείνη πήγε στο βασιλιά και όταν του ζήτησε, πήρε από εκείνον ό,τι χρειαζόταν.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον Βασιλιά των βασιλιάδων, τον Κύριο του σύμπαντος, τον Ιησού Χριστό. Τίποτα δεν πουλά κι Εκείνος. Απλά μας το χαρίζει, αρκεί να Τον πιστεύουμε και να Τον αγαπάμε.

 

Ο Αγαθός Νους

 

Η όραση του σώματος είναι τα μάτια. Η όραση της ψυχής είναι ο νους. Και όπως το σώμα που δεν έχει μάτια είναι τυφλό και δεν βλέπει τον ήλιο που φωτίζει όλη τη γη και τη θάλασσα και ούτε μπορεί να απολαύσει το φως, έτσι και η ψυχή. Αν δεν έχει αγαθό νου και καλό τρόπο ζωής, είναι τυφλή και δεν αντιλαμβάνεται τον Θεό, τον πλάστη και ευεργέτη όλων, ούτε Τον δοξάζει και ούτε μπορεί να απολαύσει την αφθαρσία Του και τα αιώνια αγαθά.

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top