Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2021

 

Η Δύναμη Του Θεού Είναι Για Σένα

agapitheou

Η διαμόρφωση της σύγχρονης πολυδιάστατης κοινωνίας είναι τέτοια, ώστε να κάνει τη ζωή μας δύσκολη και κουραστική. Η υποβάθμιση του ανθρώπου σε ένα σεξουαλικό, υλιστικό ον και το καθημερινό άγχος, κάνουν τη σύγχρονη ζωή αφόρητη, καταθλιπτική και χωρίς μέλλον. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: «Που βαδίζει η ανθρωπότητα; Πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα βουνά της ηθικής και πνευματικής κατάρρευσης της; Υπάρχει λύση;»

Ο σύγχρονος άνθρωπος για να νικήσει τις αρνητικές δυνάμεις που κάνουν τη ζωή του καταθλιπτική και αφόρητη, χρειάζεται μια ριζική αλλαγή και ανακαίνιση. Αυτό το έργο το κάνει μόνον ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός. Όταν ο Χριστός έλεγε: «Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και οι φορτωμένοι και εγώ θα σας ξεκουράσω» (Ματθ.11:28), το εννοούσε και το πραγματοποιεί. Έτσι, άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, με πολλά και διαφορετικά προβλήματα, πάθη και αρρώστιες, έρχονται στον Ιησού Χριστό, ελευθερώνονται και γίνονται καινούργιοι και δυνατοί. Το θαύμα της αναγέννησης του ανθρώπου από τον Ιησού Χριστό κάνει τον άνθρωπο έναν καινούργιο και δυνατό άνθρωπο. Άνθρωποι όπως ο τελώνης Ματθαίος, ο διανοούμενος Νικόδημος, ο βουλευτής Ιωσήφ ο από την Αριμαθαία, γυναίκες με ανήθικη ζωή όπως η Σαμαρείτισσα και τέλος η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή, που είχε 7 δαιμόνια, όλοι αυτοί βρήκαν την ειρήνη της ψυχής τους, το πιο πολύτιμο και σπάνιο αγαθό της εποχής μας και έγιναν δυνατοί ώστε να κάνουν το καλό.

Όποιος ειλικρινά καταλαβαίνει ότι είναι αδύνατος να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα κακά του παρόντος και του μέλλοντος και με ταπείνωση και συντριβή ζητάει τη σωτηρία του αυτός γίνεται ένας καινούργιος άνθρωπος. Ο Ιησούς Χριστός τον ανασταίνει κυριολεκτικά σε μια νέα ζωή. Ο απ. Παύλος βροντοφωνάζει: «Όποιος είναι του Χριστού είναι καινούργιο δημιούργημα, τα παλιά πέρασαν, όλα έγιναν νέα» (Β’ Κορινθ. 5:17). Ο Χριστός που κατοικεί μέσα στον ανακαινισμένο άνθρωπο, τον ικανώνει να αντιμετωπίζει τα πάντα νικηφόρα. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται από το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το Άγιο Πνεύμα, που τον προστατεύει καθημερινά, τον βοηθάει, φροντίζει τις ανάγκες του, και τον φωτίζει να παίρνει σωστές αποφάσεις. Όποιος έχει τον Χριστό στη ζωή του, έχει τη μοναδική αυτή δύναμη. Το Άγιο Πνεύμα, τη δύναμη του Θεού.

Μιχάλης Κανταρτζής

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2020

 

Το Άγιο Πνεύμα είναι η πρώτη μας ανάγκη

AgioPneuma

Tο Άγιο Πνεύμα είναι ο «Εκπρόσωπος» της Αγίας Τριάδας στη γη. Είναι Θεός «ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Ο Θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός». Χωρίς το Άγιο Πνεύμα δεν γίνεται τίποτα καλό στη ζωή του ανθρώπου. Οτιδήποτε υπάρχει καλό, χρήσιμο, ωφέλιμο και ευεργετικό για τον άνθρωπο, για την κοινωνία και τα έθνη είναι από το Άγιο Πνεύμα.

Για να έρθει πνευματική αφύπνιση στην Πατρίδα μας, θα πρέπει το Άγιο Πνεύμα να ενεργήσει με δύναμη όπως στην Πεντηκοστή, ώστε να φέρει συντριβή και μετάνοια στο λαό μας. Ο Παράκλητος, το Πνεύμα το Άγιο είναι η μοναδική ελπίδα μας για καλύτερες μέρες. Η προσευχή όλων μας που αγαπάμε τον Κύριο πρέπει να είναι θερμή, συνεχώς και με πίστη: «Ο Κύριος, πριν από τη Δευτέρα Παρουσία να οδηγήσει σε συντριβή και μετάνοια πολλούς συμπατριώτες μας.» Ο Κύριος θέλει και μπορεί να ζωοποιήσει το λαό μας.

Όλα τα θαύματα που έκανε ο Ιησούς Χριστός τα έκανε με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Ο Κύριος, αν και μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη θεότητά Του με θαύματα που έκανε, προτίμησε να χρησιμοποιήσει την ανθρώπινη φύση Του με τη δύναμη και τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Ο Ίδιος ο Κύριος εβεβαίωσε την αλήθεια αυτή, λέγοντας στους Φαρισαίους: «Αν εγώ δια του Πνεύματος του Θεού εκβάλω τα δαιμόνια, αυτό σημαίνει ότι έφθασε σε σας η βασιλεία του Θεού» (Ματθ. 12:28).

Η προσοχή όλων των ανθρώπων πρέπει να είναι στο Άγιο Πνεύμα που είναι ο χορηγός όλων των αγαθών. Η προσευχή μας πρέπει να είναι το Άγιο Πνεύμα να έρθει και να ελέγχει όλους μας για τις αμαρτίες μας (Ιωάν. 16:8). Πάρα πολύ επιτυχημένα η «Φωνή Κυρίου» της 25.9.90 γράφει: «Το Άγιο Πνεύμα κατοικεί στον άνθρωπο, όταν ο ίδιος το ζητήσει και όταν η ζωή του είναι μία άσκηση, μία προσευχή γι’ αυτήν την ενοικίαση.» Ο Κύριος θα φέρει καιρούς αναψυχής (Πραξ. 3:20) στη ζωή μας, στην Εκκλησία μας και στην Πατρίδα μας. Πότε; Όταν αυτοί που αγαπούν τον Κύριο προσευχόμαστε συνέχεια να έρθει το Άγιο Πνεύμα να μας γεμίσει και να κυριαρχήσει στη ζωή μας, όπως ακριβώς πολλάκις ακούγεται στις Εκκλησίες: «ελθέ και σκήνωσον εν ημίν και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος και σώσον αγαθέ τας ψυχάς ημών».

Ο Κύριος ανυπομονεί να μας γεμίσει με τη δύναμή Του και το θάρρος να ζήσουμε και στο όνομα του Ιησού Χριστού να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να σωθούν από την αμαρτία, να ελευθερωθούν από τα πολλά σύγχρονα πάθη και τους πολυποίκιλους δαιμονισμούς και να θεραπευτούν από τις ασθένειες. Η δύναμη του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας, είναι η πρώτη μεγάλη ανάγκη. Χρειαζόμαστε απαραίτητα το Άγιο Πνεύμα να είναι ενεργό στη ζωή μας.

Μιχάλης Κανταρτζής

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2020

 

Το Άγιο Πνεύμα Στη Ζωή Μας

AGIOPNEYMA

H μεγαλύτερη ανάγκη του ανθρώπου είναι να αποκτήσει το Άγιο Πνεύμα. Η «Φωνή Κυρίου» της 26 Μαΐου 1991 αναφέρει: «Σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος. Αυτό είναι κοινή διδασκαλία όλων των Αγίων της Εκκλησίας μας. Αυτή η διδασκαλία βέβαια δεν είναι αυθαίρετη, αλλά πηγάζει από τη διδαχή του Χριστού: Ζητείτε πρώτα τη Βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη αυτού και όλα αυτά θα σας προστεθούν! Η βασιλεία του Θεού είναι η παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας. Η Πεντηκοστή είναι ένα γεγονός που έχει άμεση σχέση με την προσωπική μας ζωή.

Πρώτη, λοιπόν και απαραίτητη ανάγκη μας είναι η κατάληψη της ζωής μας από το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα να μας γεμίσει, να κυριαρχήσει στη ζωή μας. «Ελθέ (Άγιο Πνεύμα) και σκήνωσον εν ημίν και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος και σώσον αγαθέ τας ψυχάς ημών». Γι’ αυτό είναι μεγάλη ανάγκη να προσευχόμαστε, να ζητούμε την έκχυση του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας. Ο Κύριος είναι πρόθυμος να Το στείλει σε όποιον με ταπεινό πνεύμα, με πίστη και εμπιστοσύνη Το ζητά. Αυτός νιώθει και τη μεγάλη χαρά να γεμίζει με το Άγιο Πνεύμα.

Ο Ησαΐας γράφει: «Νερά θα δώσω σε διψασμένη γη και ποταμούς σε στεγνωμένο έδαφος. Το Πνεύμα μου στους απογόνους σου θα βάλω και στα παιδιά σου την ευλογία μου και θα βλαστήσουν σαν χόρτο καλοποτισμένο, καθώς οι ιτιές πλάι σε τρεχούμενα νερά» (Ησαΐας 44:3-4). Ο Θεός στο μέρος αυτό λέει ότι «θα δώσω το Άγιο Πνεύμα σ’ αυτούς που θέλουν, που Το ζητούν και που Το διψούν». Ο Κύριος θα εκχύσει το Πνεύμα Του στη ζωή του ανθρώπου που Το επιθυμεί, ώστε να γίνει ένας ευτυχισμένος και δυνατός άνθρωπος.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός τόνισε την ίδια αλήθεια πάρα πολύ συγκεκριμένα και δυναμικά λέγοντας: «Όποιος διψά να έρθει σ’ εμένα και να πιει. Μέσα από εκείνον που πιστεύει σ’ εμένα, καθώς λέει η Γραφή, ποτάμια ζωντανού νερού θα τρέξουν. Αυτό το είπε ο Ιησούς, εννοώντας το Πνεύμα που θα έπαιρναν όσοι πίστευαν σ’ αυτόν» (Ιωάν. 7:37-39). Πάλι εδώ τονίζεται ότι η προϋπόθεση για να πάρει κάποιος το Άγιο Πνεύμα είναι να διψά, δηλαδή να θέλει πολύ να πάρει το Άγιο Πνεύμα. Επίσης τονίζεται ότι μόνον ο Χριστός ξεδιψά τον άνθρωπο. Μόνον ο Χριστός ελευθερώνει τον άνθρωπο από τις κακίες του, την κατάπτωσή του και τη δυστυχία του. Το Άγιο Πνεύμα, λοιπόν, έρχεται στη ζωή του ανθρώπου που πιστεύει στον Χριστό.

Όταν έχεις τον Χριστό, έχεις το Άγιο Πνεύμα. Και όταν έχεις το Άγιο Πνεύμα έχεις τον Χριστό και έχεις γαλήνη, ειρήνη, χαρά και μια ευτυχισμένη ζωή. Ευλογημένος και μακάριος ο άνθρωπος στον οποίον κατοικεί το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα, το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, είναι η μεγαλύτερη δύναμη του σύμπαντος. Είναι «ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός».

Μιχάλης Κανταρτζής

Ιούλιος - Αύγουστος 2020

 

Η Ευτυχία

jesus knocking

Eυτυχία σημαίνει εσωτερική γαλήνη, ανάπαυση, ευχαρίστηση, χαρά, ειρήνη και μόνιμη ψυχική ικανοποίηση. Η ευτυχία και η ευτυχισμένη ζωή είναι ένας από τους κύριους σκοπούς του ανθρώπου. Ένας πολύ πλούσιος είπε: «Νόμισα ότι το χρήμα θα ήταν ικανό να αγοράσει την ευτυχία, αλλά έχω απογοητευτεί τρομερά. Νιώθω ότι η ζωή μου έχει τελειώσει για μένα». Και μια φημισμένη ηθοποιός του κινηματογράφου μιλούσε με την παρακάτω πικρία: «Έχω χρήμα, ομορφιά, γοητεία και δημοτικότητα. Παρ’ όλα αυτά είμαι σε άθλια κατάσταση. Γιατί;»

Η ευτυχία και η ευτυχισμένη ζωή που μάταια την αναζητά ο άνθρωπος στις επιτυχίες και στα υλικά μέσα, υπάρχει έξω απ’ αυτόν και έξω από τον υλικό και διανοητικό κόσμο. Η ευτυχισμένη ζωή, σαν μια μόνιμη και πλούσια σε περιεχόμενο καθημερινή εμπειρία, είναι αποκλειστική περιουσία του Θεού. Η ευτυχία του Θεού γεμίζει την ψυχή του ανθρώπου. Του δίνει αναλλοίωτη αξία στη ζωή, που δεν στηρίζεται στις καταστάσεις. Είναι μια ευτυχία που συνέχεια μεγαλώνει, που δεν κλονίζεται από αποτυχίες. Μία ευτυχία που δίνει εσωτερική, ανακούφιση, ειρήνη και χαρά, γιατί είναι ριζωμένη στα βάθη της αγάπης του Θεού.

Την ευτυχία αυτή την έφερε στη γη ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός όταν σταυρώθηκε για τη σωτηρία μας. Την σωτηρία αυτή την αποκτάει κάθε άνθρωπος, όταν με ειλικρινή μετάνοια για τις αμαρτίες του και με πίστη στο σωτήριο έργο του Χριστού στο σταυρό ζητάει από τον Κύριο Ιησού Χριστό να τον κάνει έναν καινούργιο άνθρωπο.

Στην ταραγμένη, κενή και άχαρη εποχή μας, ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να καταλάβει ότι η ευτυχία είναι Πρόσωπο και όχι άπιαστο βίωμα. Είναι ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός. Είναι το μοναδικό Πρόσωπο που έζησε στη γη και απέδειξε με τη ζωή του, τα θαύματά Του και την χωρίς όρια αγάπη του για τον άνθρωπο, τη σταύρωση και την ανάστασή Του, ότι και θέλει και μπορεί να κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Προσκαλεί, λοιπόν, με αγάπη και πόνο ψυχής τον άνθρωπο να έρθει σ’ Αυτόν να τον κάνει καινούργιο και ευτυχισμένο άνθρωπο. Η πρόσκλησή Του είναι: «Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και φορτωμένοι κι εγώ θα σας ξεκουράσω. Ελάτε και θα αναπαυτεί η ψυχή σας» (Ματθ. 11:28). «Ελάτε και θα σας δώσω μια καινούργια και άφθονη ζωή» (Ιωάν.10:10)

Κάθε άλλη ευτυχία, εκτός από την ευτυχία που δίνει δωρεάν ο Ιησούς Χριστός, είναι εφήμερη και οδηγεί στην απογοήτευση, στο άγχος και στην κατάθλιψη. Όσοι, με συναίσθηση της αμαρτωλότητας μας και με πίστη στο έργο του Χριστού στο σταυρό, ζητήσαμε τη σωτηρία μας, ο Κύριος μας την έδωσε και μας έκανε καινούργιους και ευτυχισμένους ανθρώπους.

Μιχάλης Κανταρτζής

Μάιος - Ιούνιος 2020

 

Η Πίστη

agionpantonts11024768
Οι Άγιες Πάντες

H πίστη είναι η πνευματική κατάσταση της προσωπικότητάς μας, που η αξία της είναι πάνω από οποιαδήποτε άλλη πνευματική αξία. Βέβαια, με τη λέξη «πίστη» δεν εννοούμε την επιπόλαιη παραδοχή κάποιου «πιστεύω» ή δόγματος, ούτε την παραδοχή κάποιας φιλοσοφικής θεωρίας που περιέχει σπέρματα αλήθειας, αλλά εννοούμε την πίστη εκείνη που δημιουργεί τεράστια, βαθιά και υπέροχα αποτελέσματα στη ζωή μας και στην κοινωνία. Εννοούμε την πίστη που έχει αντικείμενο και στήριγμα τον Θεό, τον Παντοδύναμο, τον Παντογνώστη και Πανάγαθο. Η πίστη αυτή σε έναν τέτοιο Θεό είναι υπερλογική και υπερφυσική και δημιουργεί υπερλογικά και υπερφυσικά αποτελέσματα.

Η πίστη δεν είναι αυθυποβολή. Δεν στηρίζεται, δεν βγαίνει από τον εαυτό μας. Είναι έξω από μας. Είναι από τον Θεό και κατευθύνεται στον Θεό. Ο Θεός δίνει πίστη σε όσους τη θέλουν και τη ζητούν. Η πίστη είναι πάνω από την ανθρώπινη λογική, τη γνώση και την επιστήμη και δεν συγκρούεται μ’ αυτές. Η πηγή της πίστης και το αντικείμενό της είναι ο Θεός.

Όποιος θέλει να ζήσει μια υπέροχη ζωή, θα τη ζήσει οπωσδήποτε, αφού βέβαια αποφασίσει να πιστέψει στον Χριστό και εμπιστευτεί τη ζωή του σ’ Αυτόν. Μόνον ο Θεός μπορεί να δώσει στον άνθρωπο μια τέτοια ζωή. Και τη ζωή αυτή τη δίνει σε όποιον ειλικρινά παραδέχεται ότι απέτυχε να ζήσει μια τέτοια ζωή, ταπεινώνεται μπροστά στον Θεό και με εμπιστοσύνη παραδίδει τον εαυτό του σ’ Αυτόν.

Τον Θεό βέβαια δεν Τον είδε κανένας. Έτσι, κάθε άνθρωπος διστάζει να εμπιστευτεί κάποιον που δεν έχει δει. Ο Ιησούς Χριστός όμως, είδε τον Θεό. Όποιος εμπιστεύεται τη ζωή του στον Χριστό, την εμπιστεύεται στον Θεό και αποκτά μια νέα ζωή με καινούργιες δυνάμεις, με νέους ορίζοντες και σε διαστάσεις επιτυχιών αφάνταστα μεγάλες. Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, που ποτέ δεν είπε ψέματα, δήλωσε και είπε ότι «Αυτός που έχει δει εμένα, έχει δει τον Πατέρα (Θεό)» (Ιωάν. 14:9). «Εγώ και ο Πατέρας (Θεός) είμαστε ένα» (Ιωάν. 10:30). «Κανείς δεν πηγαίνει στον Πατέρα, παρά μόνο αν περάσει από μένα» (Ιωάν. 14:6).

Το μυστικό, λοιπόν, της ουσίας και της δύναμης της πίστης βρίσκεται στην πίστη στον Ιησού Χριστό ως το μοναδικό Σωτήρα. Οι Πατέρες της Εκκλησίας παρουσιάζουν τον Ιησού Χριστό ως «τον Έναν» και «Μοναδικό». Ο Ιερός Χρυσόστομος έλεγε για τον Ιησού Χριστό ότι είναι «η Αυτοαλήθεια, η Αυτοπηγή, το Αυτοφώς και η Αυτοζωή». Με τον Χριστό στη ζωή σου γίνεσαι καινούργιος άνθρωπος. Για αιώνες τώρα, ο Θεάνθρωπος ξαναδημιουργεί τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει άλλο τέτοιο πρόσωπο ούτε άλλη τέτοια δύναμη στο σύμπαν και στους αιώνες που να μπορεί να δημιουργήσει ένα καινούργιο μυαλό, μια καινούργια καρδιά, μια νέα δύναμη θέλησης. Ο άνθρωπος που έχει τον Χριστό μέσα του, έχει τη δύναμη της θείας πίστης να δημιουργήσει καινούργιους κόσμους, να μετακινήσει βουνά και ακόμα, σύμφωνα με τα λόγια του Ιησού Χριστού, να κάνει παραπάνω απ’ ό,τι Αυτός ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός έκανε. Διαβάζουμε στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη ότι ο Χριστός είπε: «Σας βεβαιώνω πως αυτός που πιστεύει σ’ εμένα, θα κάνει κι εκείνος τα ίδια έργα που κάνω εγώ και μάλιστα ακόμη μεγαλύτερα από αυτά, γιατί εγώ πηγαίνω κοντά στον Πατέρα» (Ιωάν. 14:12). Πράγμα που έγινε με τους Άγιους Πάντες, την εικόνα των οποίων βλέπουμε παραπάνω.

Σελίδα 1 από 3

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top