Η Ευτυχία
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιούλιος - Αύγουστος 2020

 

Η Ευτυχία

jesus knocking

Eυτυχία σημαίνει εσωτερική γαλήνη, ανάπαυση, ευχαρίστηση, χαρά, ειρήνη και μόνιμη ψυχική ικανοποίηση. Η ευτυχία και η ευτυχισμένη ζωή είναι ένας από τους κύριους σκοπούς του ανθρώπου. Ένας πολύ πλούσιος είπε: «Νόμισα ότι το χρήμα θα ήταν ικανό να αγοράσει την ευτυχία, αλλά έχω απογοητευτεί τρομερά. Νιώθω ότι η ζωή μου έχει τελειώσει για μένα». Και μια φημισμένη ηθοποιός του κινηματογράφου μιλούσε με την παρακάτω πικρία: «Έχω χρήμα, ομορφιά, γοητεία και δημοτικότητα. Παρ’ όλα αυτά είμαι σε άθλια κατάσταση. Γιατί;»

Η ευτυχία και η ευτυχισμένη ζωή που μάταια την αναζητά ο άνθρωπος στις επιτυχίες και στα υλικά μέσα, υπάρχει έξω απ’ αυτόν και έξω από τον υλικό και διανοητικό κόσμο. Η ευτυχισμένη ζωή, σαν μια μόνιμη και πλούσια σε περιεχόμενο καθημερινή εμπειρία, είναι αποκλειστική περιουσία του Θεού. Η ευτυχία του Θεού γεμίζει την ψυχή του ανθρώπου. Του δίνει αναλλοίωτη αξία στη ζωή, που δεν στηρίζεται στις καταστάσεις. Είναι μια ευτυχία που συνέχεια μεγαλώνει, που δεν κλονίζεται από αποτυχίες. Μία ευτυχία που δίνει εσωτερική, ανακούφιση, ειρήνη και χαρά, γιατί είναι ριζωμένη στα βάθη της αγάπης του Θεού.

Την ευτυχία αυτή την έφερε στη γη ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός όταν σταυρώθηκε για τη σωτηρία μας. Την σωτηρία αυτή την αποκτάει κάθε άνθρωπος, όταν με ειλικρινή μετάνοια για τις αμαρτίες του και με πίστη στο σωτήριο έργο του Χριστού στο σταυρό ζητάει από τον Κύριο Ιησού Χριστό να τον κάνει έναν καινούργιο άνθρωπο.

Στην ταραγμένη, κενή και άχαρη εποχή μας, ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να καταλάβει ότι η ευτυχία είναι Πρόσωπο και όχι άπιαστο βίωμα. Είναι ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός. Είναι το μοναδικό Πρόσωπο που έζησε στη γη και απέδειξε με τη ζωή του, τα θαύματά Του και την χωρίς όρια αγάπη του για τον άνθρωπο, τη σταύρωση και την ανάστασή Του, ότι και θέλει και μπορεί να κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Προσκαλεί, λοιπόν, με αγάπη και πόνο ψυχής τον άνθρωπο να έρθει σ’ Αυτόν να τον κάνει καινούργιο και ευτυχισμένο άνθρωπο. Η πρόσκλησή Του είναι: «Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και φορτωμένοι κι εγώ θα σας ξεκουράσω. Ελάτε και θα αναπαυτεί η ψυχή σας» (Ματθ. 11:28). «Ελάτε και θα σας δώσω μια καινούργια και άφθονη ζωή» (Ιωάν.10:10)

Κάθε άλλη ευτυχία, εκτός από την ευτυχία που δίνει δωρεάν ο Ιησούς Χριστός, είναι εφήμερη και οδηγεί στην απογοήτευση, στο άγχος και στην κατάθλιψη. Όσοι, με συναίσθηση της αμαρτωλότητας μας και με πίστη στο έργο του Χριστού στο σταυρό, ζητήσαμε τη σωτηρία μας, ο Κύριος μας την έδωσε και μας έκανε καινούργιους και ευτυχισμένους ανθρώπους.

Μιχάλης Κανταρτζής

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top