Ιεραπόστολος π. Τιμόθεος
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

Ιούλιος - Αύγουστος 2022


Ιεραπόστολος π. Τιμόθεος

Η Αδελφότητά μας από χρόνια υποστηρίζει με κάθε μέσο το ιεραποστολικό κλιμάκιο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρικανική χώρα του Κονγκό. Συγκεκριμένα στην περιοχή Μπούνια, που είναι κοντά στα σύνορα με την Ουγκάντα. Υπεύθυνος του κλιμακίου ήταν, μέχρι πρότινος ο Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ντούμπα, ο οποίος αποφοίτησε από την Αθωνιάδα Ιερατική Σχολή του Αγίου Όρους και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Ακούραστος λευίτης με περίσσεια αγάπη Χριστού, διακονεί συνεχώς όλους τους εκεί αδελφούς, τόσο με πνευματικά θέματα, όπως κατηχήσεις και λατρευτικές συνάξεις, όσο και με υλικά αγαθά, όπως συσσίτια και δημιουργία σχολικών μονάδων. Φροντίζει και τους αρρώστους με κάθε δυνατό τρόπο.


Η αγάπη του ξεχώρισε κι έγινε γνωστή στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β,’ ο οποίος όρισε τον π. Τιμόθεο ως Πατριαρχικό Επίτροπο στη γειτονική Μητρόπολη της Γκόμας, η οποία συνορεύει με τη Ρουάντα και το Μπουρούντι. Φτωχή περιοχή και απόμακρη, δύσβατη και με πολλές δυσκολίες μεταβάσεων και επικοινωνίας. Ο λόγος της επιλογής του Πατριάρχη ήταν ότι αναγνώρισε στο πρόσωπο του π. Τιμοθέου τον καταλληλότερο, διότι «έχει μάθει στα δύσκολα και τα καταφέρνει». Ο π. Τιμόθεος δήλωσε: «Μου είπε ο Πατριάρχης ότι θα φροντίσει για τον Άγιο Νικόλαο Μπούνιας. Μου είπε ότι δεν βρήκε κάποιον να στείλει στην Περιοχή αυτή της Γκόμας. Ξέρει γιατί με στέλνει εκεί, διότι είμαι πολεμιστής και μαχητικός, λέει. Το έκανε θέμα πολλής προσευχής για πολλές μέρες και δεν έβρισκε άλλη λύση για το ποιόν να στείλει στη Γκόμα και τις γύρω επαρχίες».


Δοξάζουμε τον Θεό για την ανάδειξη τέτοιων αγωνιστών της πίστης μας και πιστεύουμε πως θα αναδεικνύει συνεχώς πνευματικά αναστήματα ικανά να φωτίζουν το φως του Χριστού σε όλο τον κόσμο με την βιωτή και το παράδειγμά τους. Οι προσευχές μας είναι μαζί του στη νέα του διακονία που πιστεύουμε πως συν Θεώ θα καταφέρει να φέρει χαρά και ειρήνη Χριστού και στο νέο του ποίμνιο.
Παρατίθεται παρακάτω και η πατριαρχική απόφαση.

 

kongko1

 

 

 

 

 

 

 

Το Σύμβολον της Πίστεως

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα. Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς. Και ανελθόνται εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος. Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών. Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν. Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

Θα μας βρείτε

Σατωβριάνδου 31 - AΘHNA 104 31 1ος όροφος  (η είσοδος μας είναι διαφορετική της πολυκατοικίας)

Τηλέφωνο: 2105227726

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top